Algemene tips en adviezen

Voetverzorging is van belang om aandoeningen - zoals nagelproblemen, eeltvorming, likdoorns en hielkloven - zo veel mogelijk proberen te voorkomen. Met onderstaande voetverzorging tips kunnen een hoop klachten binnen de perken worden gehouden.

1. Draag goed passende schoenen

Het is belangrijk om goed passende (leren) schoenen te dragen om eelt, blaren en likdoorns te voorkomen. Draag altijd sokken in je schoenen en vermijd om met blote voeten in je schoenen te stappen. Trek elke dag schone sokken aan voor de hygiëne, bij voorkeur katoenen sokken om zweetvoeten te voorkomen.

2. Droog je voeten goed af

Droog je voeten goed af na het douchen, vooral tussen de tenen. Dit voorkomt dat je last krijgt van een schimmelinfectie.

3. Knip je teennagels recht

Zorg dat je je teennagels recht afknipt en niet rond. Als je je teennagel rond afknipt, bestaat de kans op een ingroeiende nagel wat erg pijnlijk kan zijn. Knip de hoekjes er dus niet af. Geadviseerd wordt om je nagels te knippen na het douchen. Je nagels zijn dan zachter, waardoor ze minder snel beschadigen. Gebruik een kwalitatief goed nagelknipper om beschadiging te voorkomen.

4. Gebruik regelmatig een voetenbadje

Een verfrissend voetenbankje kunnen de voeten erg goed doen. Vooral na een lange wandeling of intensief sporten. Voet wat zout toe aan het lauw-warme water en laat je voeten ongeveer 10 minuten in een voetenbankje weten. Droog ze vervolgens goed af. Je voeten knappen er zichtbaar van op.

5. Scrub je voeten

Gebruik een milde scrub voor het verwijderen van dode huidcellen en eelt. Eelt zou je ook no kunnen verwijderen met een eeltvijl. Regelmatig scrubben zorgt uiteindelijk voor zachte en mooie voeten.

6. Voeten crèmes

Een verzorgende voetencrème helpt om de huid zacht te maken. Door de voeten regelmatig in te smeren worden ze mooi egaal. Heeft u last van zweetvoeten? Dan kan een speciale crème met antibacteriële samenstelling helpen om nare geurtjes te verminderen.

7. Bezoek pedicure

De pedicure weet weet als geen ander waar goede voetverzorging aan moet voldoen. Het regelmatig bezoeken van een pedicure kan een hoop ergernis en fysieke voetklachten verminderen en voorkomen. Naar de pedicure gaan is geen overbodige luxe, maar biedt preventief onderhoud van je voeten om klachten in de toekomst te voorkomen.

Kijk hier voor meer informatie over:

Neem contact op voor informatie of reserveringen

Maak een afspraak ›